26952007_10157194625163228_4890129364258688759_o.jpg

Y Haus

Sector

Residential

Location

Bangkok, Thailand

Existing Building

concrete structural frame to remain

retain external walls where possible

 

Roof valley as rainwater collector

Existing balcony to be roofed over to provide additional space as well as creating a rainwater collector. Existing roof to be rebuilt with insulated aluminium extrusion system 

 

Natural Ventilation (Stack Effect)

The south elevation will be protected by a ventilation shaft. The south facing elevation will heat up at high level and create a "stack effect" to facilitate a natural ventilation mechanism to the house. 

 

Natural Ventilation (Wind Catcher)

Wind in the area will also cause negative pressure on top of the chimney stake to encourage air movement within the house.

 

No mosquitoes zone

The North elevation will be extended with a double story screen to filter out mosquitoes and at the same time allow fresh air to move through the building.

 

Cooler air

The North elevation will be extended with a double story screen to filter out mosquitoes and at the same time allow fresh air to move through the building.

 

Cleaner air

The area immediately in front of the house will have trees and shrubs to 1) lower the air temperature and 2) as filters for cleaner air.